Skip to main content

Sigtuna

Aktuell information

2024- 06 - 03 MK

Hyra 2024
Förhandlingar beträffande 2024-års hyra, oavsett hyrevärd, blev klara först en bra bit in på våren 2024. 
Hyresvärdarnas krav låg mellan 9,75% och ca 12% och förhandlingarna blev tuffa. Några förhandlingar avgjordes i Hyresmarknadskommittén eller av skiljeman. 
Samtliga uppgörelser hamnade omkring 5,5% och de flesta från 240101. Detta fick till följd att flertalet hyresgäster drabbades av retroaktiv hyra.
UJppgörelserna med bl a SigtunaHem och Rikshem blev 2-åriga och med något lägre höjning under 2025.

Språkcafé
Varje tisdagskväll mellan kl 18.00 och 20.00 har vi språkcafé i Hyresgästlokalen på Mjölnergatan 4 A i Valsta.
Vi fikar och pratar, alla tillsammans eller i mindre grupper, om allt möjligt som kan vara av intresse.
Alla är välkomna (oavsett om man har personnummer eller inte) - både den som behöver träna på svenska språket och den som vill hjälpa andra att träna.
Vårt språkcafé är ingen skola, men vi hjälper gärna till med olika uppgifter om det behövs och vi har kunskaper för det.
Språkcaféet är ett samarbete mellan oss i HGF Sigtuna och  Vi är Valsta och SigtunaHem.

Pensionärsklubb
Vi har fikaträffar en gång i månaden, ibland med något besök eller speciellt tema.
Alla pensionärer boende hos SigtunaHem, Victoriahem eller Rikshem är välkomna att var med i klubben.
Du måste anmäla dig om du vill vara med i klubben (och det gäller även för er som var anmälda tidigare, innan pandemin). Anmälan görs via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 072 208 04 75.

Grannsamverkan
Vi jobbar aktivt, tillsammans med berörda hyresvärdar, för att få igång grannsamverkan i våra bostadsområden. De områden som f n har startat grannsamverkan är Sätuna Norra, Lindvägen, Märstadal, Pilsbo, Buregatan, Sleipnergatan/Steninge Backe,  Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granit&Glimmer,  Tilgärdet, Väringavägen och Viggeby. 
Är du intresserad av att starta upp grannsamverkan där du bor, eller om du vill ingå i en redan uppstartad grupp - så är du välkommen att höra av dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Fortsätt läsa

Hyresgästernas Hus

 

 

 

- 2021-10-23 - MK 

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar hos Margareta Karlsson på telefon 072 208 04 75.