- 2022-03-08 MK -
Revisorer väljs vid föreningens årsmöte, vanligtvis i mars, och deras uppgift är att granska föreningsstyrelsens verksamhet och ekonomi. Revisorernas uppgift är också att ansvara för granskningen av de lokala hyresgästföreningar som inte har egna valda revisorer.

Våra revisorer är:

Mona Karlsson, sammankallande
Stephan Sundling

2022-03-08 MK

Nu har vi öppnat våra LH-lokaler
Restriktionerna har slopats och vi har åter öppnat våra LH-lokaler för uthyrning där det är möjligt. 
Men pandemin är inte över och därför är vi fortsatt försiktiga och gör vad vi kan, var och en av oss, för att inte bidra till smittspridning.

Språkcafé
Tisdag 5 april startar vi upp vårt språkcfé, på ny plats och med nya samarbetspartners. 
Plats: Hyresgästlokalen på Mjölnergatan 4 A (nära Valsta Centrum)
Tid: kl 18.00 - 20.00
Vi bjuder på fika och pratar tillsamman, eller i mindre grupper, om allt möjligt som är av intresse. Vårt språkcafé är ett tillfälle att  öva på det svenska språket. Det är ingen skola, men vid behov kanske vi har möjlighet att hjälpa till med enklare uppgifter.
Alla är välkomna - både den som behöver öva och den som vill hjlpa till. Ingen föranmälan behövs. 

Vårt språkcafé är ett samarbete med Vi är Valsta, SigtunaHem, Sigtuna kommun och RF SISU Uppland.

Pensionärsklubben
Stängdes i samband med coronautbrottet och har ännu inte återupptagits. 

Grannsamverkan
Vi jobbar aktivt, tillsammans med berörda hyresvärdar, för att få igång grannsamverkan i våra bostadsområden. De områden som f n har startat grannsamverkan är Sätuna Norra, Lindvägen, Märstadal, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granit&Glimmer, Väringavägen och Viggeby. 
Är du intresserad av att starta upp grannsamverkan där du bor, eller om du vill ingå i en redan uppstartad grupp - så är du välkommen att höra av dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemsförmåner 
Som medlem kan du ta del av ett antal förmåner hos företag i kommunen - Oyoyoy, Spett Shawermaspecialisten, Restaurang  Kopparkitteln, Café Myntet/The Coin, Indian Paradise, Wenngarns Bageri,  Märsta Hälsobutik, Märsta Veterinärpraktik, Joes Imperium, Presentklippet, Lil Toys och Festspecialisten.
Utförligare information hittar du under fliken medlemmar/medlemsförmåner.

 

 

 

- 2021-10-23 - MK 

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar hos Margareta Karlsson på telefon 072 208 04 75.  

Länk till Hem och Hyra nätupplag!