Sigtuna

Aktuell information

2023-03-28 MK

HGF Sigtunas årsmöte 
Årsmötet genomfördes onsdag 22 mars med drygt 50 personer på plats i Hyresgästernas Hus. Av dessa var det 45 personer som var röstberättigade. 
Val av styrelse, revisorer och valberedning genomfördes, men också val av förhandlingsdelegationer (för SigtunaHem och för det privata beståndet) samt ett antal kontaktpersoner i områden där det inte finns vald LH-styrelse.
Mötet inleddes med avprickning samtidigt som vi bjöd på soppa och smörgås följt av kaffe med godisbit, och avslutades med utdelning av förtjänsttecken (guld- silver eller bronsnål som tack för förtjänstfullt arbete för föreningen under 20, 10 respektive 5 år) 
Fem personer tilldelades silvernål och sju personer bronsnål. Ingen guldnål delades ut denna gång.
De som var närvarande vid mötet tackades med nål, diplom och ros. Övriga kommer att uppvaktas vid annat lämpligt tillfälle.

Hyra 2023
SigtunaHem
SigtunaHem yrkade 7,1 % från och med 1 januari 2023 och detta accepterade vi inte. Efter endast ett fåtal möten konstaterade SigtunaHem att vi stod alltför långt ifrån varandera och strandade förhandlingen. Ärendet lämnades till Hyresmarknadskommittén (HMK) som senare beslutade att hyreshöjningen skulle bli 4,5 % från 1 januari 2023.
Hyresgstföreningen och SigtunaHem bslutade därefter gemensamt att lägenheter i Sigtuna Stadsängar och på Centrumleden i Märsta skulle få en höjning med 2,25 %, anledningen var den redan höga hyresnivån.
SigtunaHem har beslutat att fördela den retroaktiva hyran, för januari till mars, på tre månadshyror. Ett beslut som vi i Hyresgästföreningen inte har några invändningar emot.

Privata värdar
Inga förhandlingar har inletts ännu.

Språkcafé
Varje tisdagskväll mellan kl 18.00 och 20.00 har vi språkcafé i Hyresgästlokalen på Mjölnergatan 4 A i Valsta.
Vi fikar och pratar, alla tillsammans eller i mindre grupper, om allt möjligt som kan vara av intresse.
Alla är välkomna (oavsett om man har personnummer eller inte) - både den som ´behöver träna på svenska språket och den som vill hjälpa andra att träna.
Vårt språkcafé är ingen skola, men vi hjälper gärna till med olika uppgifter om det behövs och vi har kunskaper för det.

Språkcaféet är ett samarbete mellan oss i HGF Sigtuna och  Vi är Valsta, SigtunaHem, Sigtuna kommun samt RF SISU Uppland.

Pensionärsklubb
Vi har fikaträffar en gång i månaden, ibland med något besök eller speciellt tema.
Alla pensionärer boende hos SigtunaHem, Victoriahem eller Rikshem är välkomna att var med i klubben.
Du måste anmäla dig om du vill vara med i klubben (och det gäller även för er som var anmälda tidigare, innan pandemin). Anmälan görs via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 072 208 04 75.
Inbokade träffar under våren är 3 april, 8 maj och 12 juni. Samtliga kl 14.00 i Hyresgästernas Hus, Södergatan 50.

Grannsamverkan
Vi jobbar aktivt, tillsammans med berörda hyresvärdar, för att få igång grannsamverkan i våra bostadsområden. De områden som f n har startat grannsamverkan är Sätuna Norra, Lindvägen, Märstadal, Pilsbo, Buregatan, Sleipnergatan/Steninge Backe,  Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granit&Glimmer,  Tilgärdet, Väringavägen och Viggeby. 
Är du intresserad av att starta upp grannsamverkan där du bor, eller om du vill ingå i en redan uppstartad grupp - så är du välkommen att höra av dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemsförmåner 
Som medlem kan du ta del av ett antal förmåner hos företag i kommunen - Oyyoyyoy, Restaurang  Kopparkitteln, Café Myntet/The Coin, Indian Paradise, Erdal Baklava, Cykelfix Sigtuna, Märsta Veterinärpraktik,Sigtuna Blommor, Presentklippet, Lil Toys och Festspecialisten.
Utförligare information hittar du under fliken medlemmar/medlemsförmåner.

 

 

 
 

Ordförande
Hans Törnqvist

Hyresvärdar i Sigtuna

AB SigtunaHem
Rikshem
Victoriahem
Wåhlins Fastigheter
SPP Fastigheter
Fastpartner
Malmegårds Fastighets AB
Mästerbo

Besöksadress
Södergatan 50 MÄRSTA
Telefon:  072-208 04 75

e-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sociala Medier