- 2019-09-08 MK -

Språkcafé på tisdagar
Varje tisdag, mellan kl 18.00 och 20.00, har vi ett öppet språkcafé i Hyresgästernas Hus, Södergatan 50, Märsta.
Språkträning genom samtal är huvudsaken men vi erbjuder också enklare läxhjälp. Alla som behöver träna på svenska språket är välkomna till oss, oavsett om man nyligen kommit till Sverige eller varit här en längre tid. Den som vill hjälpa andra att träna är också välkommen.Verksamheten sponsras av SigtunaHem, Rikshem, Hembla och Malmegårds. För mer info - ta kontakt via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.e


Pensionärsklubb
Vår pensionärsklubb är öppen för boende hos SigtunaHem, Rikshem och Hembla och det kostar inget att vara med.
Klubben träffas en gång i månaden, med uppehåll under sommaren, och med varierande program eller tema. Den som vill bli medlem kontaktar oss via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 072 208 04 75.


Grannsamverkan
Vi arbetar aktivt, tillsammans med olika hyresvärdar, för att starta grannsamverkan i områden där det finns hyreshus. Om ditt bostadsområde saknar grannsamverkan så hjälper vi gärna till. 
Områden som har grannsamverkan är Södergatan 41-55, Lindvägen, Vänortsringen, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granitvägen samt Viggeby.


Grannträffar 2019
Årets grannträffar - fyra i början av sommaren och fyra i slutet - blev mycket lyckade och omtyckta. Samtliga hyresgäster boende hos SigtunaHem och Rikshem blev inbjudna till en grannfest, antingen i det egna bostadsområdet eller till ett närliggande. 
De bostadsområden vi besökte - tillsammans med respektive hyresvärd/ar - var Steningshöjden, Sleipner-/Buregatan, Til och Tingvalla samt Centrala Märsta, Norrbacka, Magne-/Ymergatan och Brännbo. 


Medlemsförmåner
För dig som är medlem har vi förhandlat fram förmåner på följande ställen - Ristorante Sticksnstone, Märsta Hälsobutik, Restaurang Kopparkitteln, Café Myntet, SPETT Shawermaspecialisten, Wenngarns Bageri, Nyckellås AB, Festspecialisten, Märsta Vererinärpraktik, Joes Imperium och Happy Homes Rosersbergs Golv. Läs mer under fliken Medlemmar/Medlemsförmåner.