2020-08-09 MK

Stängda gemensamhetslokaler
Under rådande Coronapandemi hyr vi inte ut våra gemensamheslokaler. Detta beslut har tagits centralt och gäller för alla Hyresgästföreningar.

Sommaraktiviteter 2020
Nu är vi med och arrangerar olika sommaraktiviteter:
Norrbacka Omvandling i samarbete med SigtunaHem och Rikshem
15 till 18 juni samt 10 till 14 augusti 
kl 12.00 till 16.00
Allt är gratis, ingen föranmälan, mellanmål ingår. Gäller för barn upp till 13 år.
Samling vid aktivitetsplanen mellan Norrbackavägen 31 och Odensalavägen 42. 

Brobygget Sommarsportis i samarbete med Sigtuna kommun, SISU Uppland, Vi är Valsta och SigtunaHem
15 juni till 15 august, alla dagar kl 12.00 till 16.00
Plats: Valsta Sporthall
Allt är gratis, ingen föranmälan, mellanmål ingår. Gäller för barn upp till 13 år.
Under hela sommarlovet kan du prova på olika idrotts- och fritidsaktiviteter tillsammans med Brobyggets ledare. Olika föreningar medverkar och erbjuder massor av "prova på"
Varje dag kl 13.00 erbjuds "dagens aktivitet". 

Brobygget Summer Nights i samarbete med Sigtuna kommun, SISU Uppland, Vi är Valsta och SigtunaHem
15 juni till 15 augusti, alla kvällar kl 19.00 till 22.00
Plats: Midgårdsvallen
Allt är gratis, Ingen föranmälan, mellanmål ingår. Gäller från 13 år och uppåt.
Under hela sommarlovet kan du prova på olika idrotts- och fritidsaktiviteter tillsammans med Brobyggets ledare. 

Med anledning av Coronaviruset
ÅRSMÖTET 18 MARS 2020 är inställt enligt rekommendation från vår Förbundsstyrelse.

Hyra 2020 
Förhandlingarna om 2020-års hyra var tuffa men till sist gjordes en överenskommelse som innebär 2% hyreshöjning från och med 1 februari 2020.


Språkcafé på tisdagar
Vi har stängt tills vidare p g a risken för spridning av Coronaviruset. 
Alla som behöver träna på svenska språket är välkomna och detsamma gäller för alla som vill hjälpa andra att träna. Platsen är vår föreningslokal, Hyresgästernas Hus, Södergatan 50, Märsta. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås mm.
Eventuella frågor besvaras via vår mejl  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pensionärsklubb
Vår pensionärsklubb är öppen för boende hos SigtunaHem, Rikshem och Hembla och det kostar inget att vara med.
Klubben träffas en gång i månaden, med uppehåll under sommaren, och med varierande program eller tema. Den som vill bli medlem kontaktar oss via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 072 208 04 75.
Program vår våren 2020: OBS! Samtliga inställda p g a Coronaviruset.
måndag 23 mars, kl 14.00 - kaffe med dopp samt information om Fixarjouren
måndag 20 april, kl 14.00 - kaffe med dopp samt information om bin och deras betydelse för vår överlevnad (Alexander Lindqvist, SigtunaHem)
måndag 18 maj, kl 14.00 - kaffe med dopp samt underhållning
måndag 15 juni, kl 12.30 - sommarbuffé


Grannsamverkan
Vi arbetar aktivt, tillsammans med olika hyresvärdar, för att starta grannsamverkan i områden där det finns hyreshus. Om ditt bostadsområde saknar grannsamverkan så hjälper vi gärna till. 
Områden som har grannsamverkan är Södergatan 41-55, Lindvägen, Vänortsringen, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granitvägen, Glimmervägen, Väringavägen, Steningehöjden  samt Viggeby.


Medlemsförmåner
För dig som är medlem har vi förhandlat fram förmåner på följande ställen - Indian Paradise, Restaurang Leylas, Ristorante Sticksnstone,  Restaurang Kopparkitteln, Café Myntet, SPETT Shawermaspecialisten, Wenngarns Bageri, Nyckellås AB, Festspecialisten, Märsta Vererinärpraktik, Märsta Hälsobutik och Joes Imperium..
Läs mer under fliken Medlemmar/Medlemsförmåner.


 

 

 

- 2017-09-19 MK -

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar och hämtar nyckel hos Margareta Billegren, Lindvägen 16, Märsta, telefon 070-674 06 48.  

- 2019-05-07 MK -
Revisorer väljs vid föreningens årsmöte i mars och deras uppgift är att granska föreningsstyrelsens verksamhet och ekonomi. Revisorernas uppgift är också att ansvara för granskningen av de lokala hyresgästföreningar som inte har egna valda revisorer.

Våra revisorer är:

Margareta Billegren, sammankallande
Inga-Lis Rickebo
Marianne Karlsson

Länk till Hem och Hyra nätupplag!