- 2020-12-28 MK -
Revisorer väljs vid föreningens årsmöte, vanligtvis i mars, och deras uppgift är att granska föreningsstyrelsens verksamhet och ekonomi. Revisorernas uppgift är också att ansvara för granskningen av de lokala hyresgästföreningar som inte har egna valda revisorer.

Våra revisorer är:

Mona Karlsson, sammankallande
Stephan Sundling

2020-12-28 MK

Hyra 2021
Hyresförhandlingarna med SigtunaHem har strandat och remitterats vidare till Hyresmrknadskommittén (HMK).
Förhandlingar med övriga hyresvärdar har ännu inte inletts.

Stängda gemensamhetslokaler
Under rådande Coronapandemi hyr vi inte ut våra gemensamheslokaler. Detta beslut har tagits centralt och gäller för alla Hyresgästföreningar.

Rapport sommaraktiviteter 2020
Nu har varit med och arrangerat olika sommaraktiviteter:
Norrbacka Omvandling i samarbete med SigtunaHem och Rikshem
en vecka i mitten av juni och en i mitten av augusti. Mycket lyckat med många besökare och ledare från Skånela IK.
Brobygget Sommarsportis i samarbete med Sigtuna kommun, SISU Uppland, Vi är Valsta och SigtunaHem
varje dag, vardagar såväl som helger, från 15 juni till 15 augusti i Valsta Sporthall. Ansvariga ledare var från Märsta IK. Många föreningar var på plats vid olika tillfällen, informerade om sina olika aktiviteter och erbjöd prova på.
Brobygget Summer Nights i samarbete med Sigtuna kommun, SISU Uppland, Vi är Valsta och SigtunaHem
varje kväll, vardagar såväl som helger, från 15 juni till 15 augusti på Midgårdsvallen.
Plats: Midgårdsvallen
Allt är gratis, Ingen föranmälan, mellanmål ingår. Gäller från 13 år och uppåt.
Under hela sommarlovet kan du prova på olika idrotts- och fritidsaktiviteter tillsammans med Brobyggets ledare. 

Språkcafé på tisdagar   -   Verksamheten är inställd p g a rådande Coronapademi
Varje tisdagskväll har vi öppet språkcafé för den som vill lära och förbättra sina kunskaper i svenska språket men också för den som vill hjälpa andra.
Vi pratar tillsammans om allt möjligt t ex dagsaktuella händelser, allemansrätten, hem och familj, skola och jobb m m 
Frågor och fungeringar om vårt språkcafé kan mejlas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pensionärsklubb   -   Verksamheten är inställd p g a rådande Coronapandemi
Vår pensionärsklubb är öppen för boende hos SigtunaHem, Rikshem och Hembla och det kostar inget att vara med.
Klubben träffas en gång i månaden, med uppehåll under sommaren, och med varierande program eller tema. Den som vill bli medlem kontaktar oss via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 072 208 04 75.

Grannsamverkan
Vi arbetar aktivt, tillsammans med olika hyresvärdar, för att starta grannsamverkan i områden där det finns hyreshus. Om ditt bostadsområde saknar grannsamverkan så hjälper vi gärna till. 
Områden som har grannsamverkan är Södergatan 41-55, Lindvägen, Vänortsringen, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granitvägen, Glimmervägen, Väringavägen, Steningehöjden  samt Viggeby.


Medlemsförmåner
För dig som är medlem har vi förhandlat fram förmåner på följande ställen - Indian Paradise, Restaurang Leylas Kök&Bar, Restaurang Kopparkitteln, Café Myntet, SPETT Shawermaspecialisten, Wenngarns Bageri, Nyckellås AB, Märsta Vererinärpraktik, Märsta Hälsobutik och Joes Imperium..
Läs mer under fliken Medlemmar/Medlemsförmåner.


 

 

 

- 2017-09-19 MK -

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar och hämtar nyckel hos Margareta Billegren, Lindvägen 16, Märsta, telefon 070-674 06 48.  

Länk till Hem och Hyra nätupplag!