2020-03-16

Med anledning av Coronaviruset

ÅRSMÖTET 18 MARS 2020  STÄLL IN.

Hyresgästföreningens Förbundsstyrelse har tagit beslut att rekomendera föreningarna detta.

- 2020-02-06 MK -
Hyra 2020 

SigtunaHem
Förhandlingarna om 2020-års hyra var tuffa men till sist gjordes en överenskommelse som innebär 2% hyreshöjning från och med 1 februari 2020.

Övriga hyresvärdar
Förhandlingar pågår i några fall medan andra ännu inte startat. 

Språkcafé på tisdagar
Varje tisdag, mellan kl 18.00 och 20.00, har vi ett öppet språkcafé i Hyresgästernas Hus, Södergatan 50, Märsta.
Språkträning genom samtal är huvudsaken men vi erbjuder också enklare läxhjälp. Alla som behöver träna på svenska språket är välkomna till oss, oavsett om man nyligen kommit till Sverige eller varit här en längre tid. Den som vill hjälpa andra att träna är också välkommen.Verksamheten sponsras av SigtunaHem, Rikshem, Hembla och Malmegårds. För mer info - ta kontakt via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.e


Pensionärsklubb
Vår pensionärsklubb är öppen för boende hos SigtunaHem, Rikshem och Hembla och det kostar inget att vara med.
Klubben träffas en gång i månaden, med uppehåll under sommaren, och med varierande program eller tema. Den som vill bli medlem kontaktar oss via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 072 208 04 75.
Program vår våren 2020:
måndag 23 mars, kl 14.00 - kaffe med dopp samt information om Fixarjouren
måndag 20 april, kl 14.00 - kaffe med dopp samt information om bin och deras betydelse för vår överlevnad (Alexander Lindqvist, SigtunaHem)
måndag 18 maj, kl 14.00 - kaffe med dopp samt underhållning
måndag 15 juni, kl 12.30 - sommarbuffé


Grannsamverkan
Vi arbetar aktivt, tillsammans med olika hyresvärdar, för att starta grannsamverkan i områden där det finns hyreshus. Om ditt bostadsområde saknar grannsamverkan så hjälper vi gärna till. 
Områden som har grannsamverkan är Södergatan 41-55, Lindvägen, Vänortsringen, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granitvägen samt Viggeby.


Medlemsförmåner
För dig som är medlem har vi förhandlat fram förmåner på följande ställen - Indian Paradise, Restaurang Leylas, Ristorante Sticksnstone,  Restaurang Kopparkitteln, Café Myntet, SPETT Shawermaspecialisten, Wenngarns Bageri, Nyckellås AB, Festspecialisten, Märsta Vererinärpraktik, Märsta Hälsobutik och Joes Imperium..
Läs mer under fliken Medlemmar/Medlemsförmåner.


 

 

 

- 2017-09-19 MK -

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar och hämtar nyckel hos Margareta Billegren, Lindvägen 16, Märsta, telefon 070-674 06 48.  

- 2019-05-07 MK -
Revisorer väljs vid föreningens årsmöte i mars och deras uppgift är att granska föreningsstyrelsens verksamhet och ekonomi. Revisorernas uppgift är också att ansvara för granskningen av de lokala hyresgästföreningar som inte har egna valda revisorer.

Våra revisorer är:

Margareta Billegren, sammankallande
Inga-Lis Rickebo
Marianne Karlsson

Länk till Hem och Hyra nätupplag!