Skriv ut

 

Som alla vet är det val i september 2022, ett val där bostadspolitiken i vår kommun måste få en central roll. Den utveckling vi ser idag är djupt oroande, hyresrätten är hotad och därmed allas rätt till en bostad. De styrande i vår kommmun har beslutat att dra ner byggandet av hyresrätter till en mycket låg nivå. Man målar ut hyresrätten som ett problem, och man stämplar oss hyresgäster som problem. Högsta ledningen i kommunen säger det till och med rakt ut i fullmäktige, att hyresrätten är ett problem. Men jag slår vad om att de inför kommande val kommer och ber oss hyresgäster om vår röst, då duger vi. 

 
 
 Vår uppmaning inför valet är att du noga granskar partiernas bostadspolitik, och att du ger det en stor tyngd i ditt val. Boendet är ju trots allt en av de absolut viktigaste frågorna, det är helt avgörande för hur vi får våra liv att fungera. Hur skulle livet se ut om du inte hade en bostad som passar dina behov och som du har råd med? Vi i Hyresgästföreningen är partipolitiskt neutrala, men vi tar tydlig ställning när det gäller bostadspolitik. Den utveckling vi ser idag på det bostadspolitiska området stödjer vi inte.
 
 
Det var allt denna gång, var rädda om er och följ myndigheternas rekommendationer.
 

Hans Törnqvist

Ordförande

Hyresgästföreningen Sigtuna

 

 

Har ni frågor och funderingar som rör Hyresgästföreningens arbete - engagemang, boinflytande, bostadspolitik, förhandling m m - så är ni välkomna att höra av er till oss på e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 072-2080475