VIKTIGT!

Då hyresförhandlingen med SigtunaHem nu gått till HMK, kommer hyrorna för 2021 inte vara klara på obestämd tid. Vi uppmanar därför alla att lägga upp en ekonomisk buffert så man klara av att betala en eventuell retroaktiv hyreshöjning gällande från och med januari. Räkna med att det kan bli 2,5% i hyreshöjning som SigtunaHem yrkat, vi hoppas naturligtvis att det inte blir så stor höjning. Men för att vara på den säkra sidan bör du lägga undan ca 250,-/mån om du har en hyra på 10 000,-/mån. Har du högre hyra bör du lägg till 25,- för varje tusenlapp över 10 000,-.

Redan efter andra mötet med SigtunaHem stod det klart att vi inte skulle kunna komma överens, vi gjorde ett nytt försök den 21 december utan att lyckas komma överens. SigtunaHem yrkar 2,5% en höjning som vi tycker är alldeles för hög, detta mot bakgrund av den rådande pandemi med åtföljande lågkonjuktur. Ett annat faktum är att fastihetsbolagen är de som klarat sig bäst ekonomiskt uinder detta år, samtidigt som arbetslösheten i stigit kraftigt, vilket drabbat många hyresgäster. Vårt motbud till SigtunaHem var 0%, ett bud som vi senare höjde för att försöka hitta en lösning. Men tillslut stod det klart att avståndet mellan oss var för stort.

Hans Törnqvist

Ordförande

Hyresgästföreningen Sigtuna

 

 

Har ni frågor och funderingar som rör Hyresgästföreningens arbete - engagemang, boinflytande, bostadspolitik, förhandling m m - så är ni välkomna att höra av er till oss på e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 08 591 408 04 (endast telefonsvarare).