Ditt boende är hotat

Flera partier vill införa marknadshyror, trots att exemplen från länder som infört det borde avskräcka.
Om marknadhyror införs beräknas det resultera i hyreshöjning på 17% i Sigtuna kommun.
Har du då råd att bo kvar? Och än värre vart ska du kunna flytta?
Från en del partier talas det om att man vill öka omflyttningen, då man tycker att vi hyresgäster bor för länge i våra bostäder, vilket enligt deras filisofi resulterar i bostadbrist.
Förklara för mig hur det kan öka antalet bostäder om en flyttar ut och en flyttar in, var uppstår då det ökade antalet bostäder? Personligen ska jag antagligen känna mig som en bov då jag bott i samma lägenhet i 35 år. Men jag vill inte flytta av det enkla skälet att jag trivs där jag bor, detta vill man från flera partier ändra på, och genom kraftigt höjd hyra tvinga mig att flytta. Det är syftet med marknadshyror, det finns många exempel på det från länder som infört marknadshyror. Förklara för mig varför vi hyresgäster inte ska ha rätt till trygghet i vårt boende? Har du någonsin hört en politiker tala om att vi måste öka rörligheten på villamarknaden eller i bostadsrättsbestånden? Det har aldrig jag gjort,och förklaringen är nog enkel, de ivigaste förespråkarna till marknadhyror bor själva i villor och bostadrätter.
Tycker du som vi i Hyresgästföreningen att tankarna på att genomför marknadshyror hör hemma i papperkorgen, gå då in på Hyresgästföreningens hemsida där du kan skriva på vårt upprop mot marknadehyror. här är en länk till Hyresgästföreningens namninsamling mot marknadshyror https://hyreschock.info  och via denna länk https://www.hyresgastforeningen.se/ kan du läsa om vår verksamhet samt ansöka om medlemskap 
Så över till vad vi planerar för våren.
 
Det kommer att genomföras utomhusmöten i de flesta områdena i vår kommun, information om när det är dags i ditt område delas ut i brevlådan så håll koll i din brevlåda.
Mötena ska genomföra på ett smittsäkert sätt där vi ser till att det inte blir gruppbildningar på mer än 8 personer som är högsta tillåtna antal.
Mötena kommer att handla om Gransamverkan och andra aktuella frågor i varje område. Vår mål är att det ska finnas Grannsamverkare i alla områden för att öka tryggheten.
Det ska också genomföras årmöten i de LH föreninger som finns i vår kommun, även dessa blri utomhus och måste följa restriktionerna för att vara smittsäkra.
 
Även Sigtuna Föreningen ska genomföra årmöte och det är planerat till 17 juni.
Mötet blir i år digitalt och de som inte kan ansluta digitalt ska kunna delta via telefon.
Omröstningar kommer att kunna ske via den digitalaplatform som vi ska använda, och de som är med via telefon ska kunna rösta via telefonen.
För att detta ska kuna genomföras behöver vi tillgång till e-postadresser för de som vill/kan delta digitalt.
Information om detta kommer via brev.
 
 
Det var allt denna gång, var rädda om er och följ myndigheternas rekommendationer.
Och jag önskar alla en trevlig vår.
 

Hans Törnqvist

Ordförande

Hyresgästföreningen Sigtuna

 

 

Har ni frågor och funderingar som rör Hyresgästföreningens arbete - engagemang, boinflytande, bostadspolitik, förhandling m m - så är ni välkomna att höra av er till oss på e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 08 591 408 04 (endast telefonsvarare).